Spread the love

ÉVORA

209-N-1

Vist que els joves no troben feina enlloc i vist que tothom té dret a treballar, solament podria interpretar aquest dret en el sentit que si algun dia algú troba una feina i l’accepta i la fa no serà castigat per aquest fet.

CARNAC

El meu servidor (vull dir el servidor al qual estic enganxat) recull i processa immenses quantitats d’informació provinent d’individus que com jo mateix fan servir Internet, el drive i totes aquestes coses. La majoria de les informacions que recull no tenen conseqüències pel mateix servidor: les digereix i les guarda i prou, sense ni mirar-les. Però de tant en tant alguna d’aquestes informacions conté processos i programes que l’afecten d’alguna manera i es fiquen per les seves escletxes.

PLATJA DE SAN MIGUEL DE CABO DE GATA

452-1-N

He anat al zoo i he vist que, per molta gràcia que ens faci la raó i el compromís, sempre ens quedarà, malgrat tot, el lleó.

BROOKLIN. N.Y.

274-1-N

En Paul explica la manera de mirar un quadre. Estem parlant d’un quadre, un i prou. No estem parlant de la visita al museu tipus tarifa plana on fas voltes i voltes per mirar-ho tot i surts amb un gaspatxo de colors que et va repetint tota la tarda. No.

Es tracta de visitar el museu i veure el quadre que vols veure.

La manera: sortir de casa sense parlar amb ningú. Arribar al metro i comprar dos bitllets. Seguim sense parlar, per tant, demanes els dos bitllets ensenyant dos dits. Un dels bitllets te’l fiques a la butxaca, l’altre el fas passar per la màquina. Seguim sense parlar amb ningú, de forma que si convé hom s’ha de fer el sord-mut. Ni mu.

CARIÑO

 

Rentàvem la roba a la cuina, un cop a la setmana, en un safareig. Els altres dies el safareig dormia tapat per una fusta. Érem vuit germans, a casa, i una senyora ajudava en les feines del dia a dia i, per tant, també en les feines tan feixugues de la bugada de tanta gent. Conxita.

Un dia, a casa, va aparèixer una màquina de rentar la roba. Aquell dia la Conxita es va passar el matí asseguda en una cadira, davant de la rentadora, mirant com la màquina anava fent la (seva) feina, com giraven les camises, empaitant els mocadors i les samarretes; les onades; la tramuntana mirada per una finestra rodona. D’això se’n diu encís.

PLATJA DE TRAVEMÜNDE

444-1-NDeixar que les gotes de la pluja et rodin per la cara, i llepar-les. D’això ja en fa molts anys, quan jo portava aquell vestit i lluïa aquelles perles, diu.

LLAC NESS

419-1-N

GPS Emergència 2. El gps s’ha infectat d’un virus. No fa cas de la posició que li demano i, per compensar, em fa sentir una conversa d’un posicionament que no és el meu, em sembla. Ara es tracta de l’astronauta (Major Tom) que contacta per ràdio amb Ground Control.

CALA PREGONDA. MENORCA

111-2aN

“mira el vent com pren forma de begònies, com neteja els miralls”. Són coses que hom aprèn quan es planta en una cantonada per escoltar el vent que bufa i en Miquel Martí et rasca l’orella.

TORRE MARTELLO. DUBLIN

463-2-N

Per un error del servidor o per un virus en la trafica dels mails, en la meva safata d’entrada hi ha aparegut un encreuament de correus. El que se’n diu “una conversa”. Comença amb el correu d’un soldat. El soldat és a un lloc en guerra i diu que passa molta por. La seva por no és la de prendre mal, no. La seva por és la d’haver de lluitar per un país pel qual ja no val la pena lluitar. El seu mail va d’això.

PLATJA DE LAS CATEDRALES. RIBADEO


Diu en Frans que ara les sirenes tenen una arma encara més fatal que el seu cant: el seu silenci. Que algú, potser, podria haver escapat del seu cant; però de cap manera podria escapar del seu silenci.

Haurem d’averiguar quin és el crim que té aquests antecedents.

68-5aN

– Collida a la platja de Las Catedrales, Ribadeo, Lugo. 2008.08

– És la pedra nº 68 del catàleg

– Plantada en el Monestir de Vallbona de les Monges. 2012.04.07